БИЛЯНА ГАВАЗОВА СЕ ОТТЕГЛЯ, ЗЛАТИМИР ЙОВЧЕВ ЩЕ ВОДИ САМ СУТРЕШНИЯ БЛОК НА БТВ

20 Март 2022г.
БИЛЯНА ГАВАЗОВА СЕ ОТТЕГЛЯ, ЗЛАТИМИР ЙОВЧЕВ ЩЕ ВОДИ САМ СУТРЕШНИЯ БЛОК НА БТВ | The News BG Reporter ®
THE NEWS BG REPORTER

От 21-ви март (понеделник) сутрешният блок “Тази сутрин“ по bTV ще бъде с един основен водещ - Златимир Йочев. Той ще продължи да представя най-актуалните теми за деня и да посреща гостите в най-гледаното сутрешно време в националния ефир, a Биляна Гавазова се оттегля от телевизионните си изяви. Това съобщиха от bTV за The News BG Reporter.

През последните три седмици, водещата първо беше в планиран отпуск, а след това остана вкъщи заради положителен тест за корона вирус. След близо 11 успешни години журналистката се разделя с bTV Media Group по собствено желание, се казва в разпространеното прессъобщение на телевизията до медиите.

„Гордея се с това, което постигнахме с всички колеги и че бях част от най-силния новинарски екип в ефира. Благодарна съм за натрупания опит, уроците, приятелствата и успехите. Сега е време за творческа почивка и да помисля за бъдещи проекти“, споделя Биляна Гавазова в последния ден като част от нюзрума на bTV.

Биляна се присъединява към bTV през 2011 г. като репортер в „Новини и актуални предавания“, била е и водещ на сутрешните и обедни новини на медията. През 2014 г. става едно от лицата на предаването „Тази сутрин” и е част от екипа в продължение на близо 6 години.

Тя е и основен автор и водещ на популярната рубрика „Чети етикета“, насочена към най-актуалните теми за правата на потребителите. „От името на целия екип благодаря на Биляна за отличната ѝ работа и нейния безспорен принос за bTV Новините като нюзрума с лидерска позиция на телевизионния пазар в страната“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.

„Работили сме по много теми като част от новинарския екип на медията. Заедно бяхме водещи и на сутрешния блок. Не е лесно да се разделим с толкова опитен и усмихнат колега, но уважаваме решението ѝ и пожелаваме късмет и успех в бъдещите начинания!”, допълва Хекимян.

Златимир Йочев ще продължи да води сутрешния блок на bTV и да представя новини в реално време, живи включвания от страната, коментари по важни обществено-политически събития, разследвания и най-значимите потребителски теми.

В коментаторския панел ще виждаме и останалите лица от нюзрума на bTV Новините, Времето и Спорта, сред които Денислав Борисов, Виктория Готева, Станислава Цалова, Натали Трифонова, Борислав Лазаров, Петър Бакърджиев, Димитър Тасев и най- новото попълнение в екипа на Тази сутрин - Зейнеб Маджурова, която всеки петък среща зрителите с популярни личности от сферата на културата, изкуството и спорта.
Сподели

Коментари

Изпрати