online media | онлайн медия

ТАНЯ ИВАНЧЕВА, ДИРЕКТОР НА 55 СУ "ПЕТКО КАРАВЕЛОВ": "ОЧАКВАМЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЕСТОВЕТЕ НА ДЕЦАТА. ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ В КЛАС СА С ОТРИЦАТЕЛНИ ТЕСТОВЕ!"

17 Септември 2020г.
ТАНЯ ИВАНЧЕВА, ДИРЕКТОР НА 55 СУ "ПЕТКО КАРАВЕЛОВ":  "ОЧАКВАМЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЕСТОВЕТЕ НА ДЕЦАТА. ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ В КЛАС СА С ОТРИЦАТЕЛНИ ТЕСТОВЕ!"
НЮЗ БГ РЕПОРТЕР

След като 8 учители в столичното 55-то училище "Петко Каравелов" дадоха положителни проби за Ковид 19, директорът Таня Иванчева коментира повече за мерките, учебният процес и организацията в школото:

"Децата ще бъдат изследвани днес по график, който е съгласуван със Столичната РЗИ. Резултатите ще очакваме в утрешния ден - 18 -ти септември. 

Компетентните органи ще кажат докога 8-те преподаватели ще бъдат карантинирани. Имаме готовност за започване на нормален учебен процес и неговото продължаване".

Децата влизат от четири различни места в училището, се увери екипът ни.

"Положихме огромни усилия, за да осигурим безопасността на нашите деца. Цялата сграда има шест отворени входа, които са разделени на сектори. Вътре също има маркировка, която им показва как да стигнат до класната стая и кое стълбище и фоайе те да използват. Създали сме една много добра организация. Има различни времена за провеждането на междучасията. Училището ни работи буквално на четири различни графика, така че учениците да нямат взаимодействие", обясни директорът на 55 СУ "Петко Каравелов". 

Вчера вечерта Таня Иванчева е провела онлайн родителски срещи с трите карантинирани паралелки. Към този момент те се отнасят с разбиране към ситуацията и подкрепят действията на ръководството.

Учениците, които в момента са карантинирани, ще могат да се завърнат в школото и да продължат присъствено обучението си при отрицателни резултати от тестовете им. 

"Откриването на заразата в един от учителите става случайно", разказва Таня Иванчева. "Един от учителите реши да си направи тест, който излезе положителен. Респективно, на следващия ден, тествахме онези, които са били контактни на заразения преподавател. След това взехме решение да тестваме целия педагогически и непедагогически състав. Това смятам, че беше доброто решение, защото това е гаранция за нашите родители и деца, че в момента всички преподаватели са с отрицателни тестове", обобщи директорът Таня Иванчева.

Учителите, които са с положителни PCR-тестове, нямат симптоми, чувстват се добре.

ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ И РОДИТЕЛСКОТО НАСТОЯТЕЛСТВО: "ЗАПОЗНАТИ СМЕ С ОРГАНИЗАЦИЯТА И СМЕ СПОКОЙНИ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА!"

От Обществения съвет на училището декларират, че тревогата от пандемията е за всички. Но, трябва да се приемат новите условия на живия живот. Родителите не се притесняват, защото шест месеца вече живеем с тази пандемия и на практика всеки би могъл да бъде заразен на всяко място, а и да се превърне във вирусоносител. От настоятелството потвърдиха, че са имали възможност да бъдат запознати със схемата, по която ще се придвижват децата. Увериха, че всеки три класа се намират в отделни сектори, така че нямат контакт по между си. Подобна е организацията в стола на училището. Дезинфектанти са монтирани на всеки вход, във всяка класна стая и тоалетните. Има поставени автоматични диспенсери. Всички деца са с маски, а учителите - с шлемове. От родителското настоятелството уверяват, че повечето от родителите са спокойни.
Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg