online media | онлайн медия

ТАНЯ ИВАНЧЕВА, директор на 55 СУ: "В ТОЗИ МОМЕНТ НА КРИЗА ПРАВИМ ОГРОМНА КРАЧКА НАПРЕД В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА!"

18 Март 2020г.
ТАНЯ ИВАНЧЕВА, директор на 55 СУ: "В ТОЗИ МОМЕНТ НА КРИЗА ПРАВИМ ОГРОМНА КРАЧКА НАПРЕД В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА!"


Нюз БГ Репортер
17 март 2020 г.

"Вчера (16-ти март - бел.ред.) бе един много напрегнат ден за цялата образователна система в България, защото за първи път се опитахме да направим нещо, което досега не е правено. Първият ден бе необходим, за да видим какви са проблемите и респективно да намерим решения за справяне с тях. По-голямата част от тях са чисто технически и със сигурност в рамките на днешния оперативен ден всичко това ще бъде изчистено и преодоляно", каза в телевизионно интервю пред ТВ + директорът на 55 СУ "Петко Каравелов" -  г-жа Таня Иванчева.

ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ТЕЗИ ЧЕТИРИ ДНИ РАБОТЕШЕ ДЕНОНОЩНО

"В последните четири дни родители, учители, директори, инспекторат - всички ние сме в непрекъснат контакт. Това е нещо, което остана скрито за широката общественост. Образователната система в България през тези четири дни работеше денонощно. Всички учители в България реагираха максимално адекватно на ситуацията и се приспособиха към нея. Колегите са достатъчно подготвени, има достатъчно ресурси, които те да използват, така че те да предложат едно качествено образование в тези условия, в които се намираме в момента. Разбира се това бе неочаквано - и за нас, и за тях. Българският учител изключително отговорно реагира в тази ситуация", посочи  директорът на 55 СУ "Петко Каравелов".

ДИСТАНЦИОННОТО ОБУЧЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ НАДГРАЖДАНО ВЪВ ВРЕМЕТО

По думите на Таня Иванчева образователната система и училищата ще се справят и с по-дълъг период в условията на епидемиологична криза. "Дистанционното обучение е нещо, което ние ще надграждаме във времето. Не спираме да търсим нови варианти, не спираме да използваме нови ресурси. Нашето обучение ще става все по-качествено с всеки изминат ден", посочи Иванчева. 

ИМА ЕНЕРГИЯ, В КОЯТО СЕ УСЕЩА, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ ЗАЕДНО

"Тази ситуация ни даде повод да видим доброто, да бъдем заедно - ученици, учители, родители. Получихме огромна подкрепа от родителите. Имаме организирана и група за взаимопомощ на ниво между родителите за оказване на помощ за работа с платформата, която разработихме. Има една енергия, в която се усеща, че всички ние сме заедно! Да, има и една малка част хора, които имат нереалистични очаквания към това дистанционно обучение. Всеки един от нас работи за това всичко, което е по силите ни чрез дигиталната среда да може да стане реалност и да е в помощ на образователния процес", разясни Таня Иванчева.

Децата със сигурност са много щастливи, защото това е новото поколение, което е свикнало да работи с електронни устройства - за тях това е по-лесния и по-забавния начин. Имаме обратна връзка с нашите ученици през онлайн платформата. Има видеоуроци, видеоклипове, тестове. Учителите в нашето училище заснемаха своя видеоуроци, авторски. Това е творчески процес, който е прекрасен. Точно в този кризисен момент всъщност ние правим една огромна крачка напред всички ние - цялата образователна система. 

ИЗКАЗВАМ БЛАГОДАРНОСТ НА СВОЯ ПРЕКРАСЕН ЕКИП! 

Колеги, благодаря Ви! Вие сте едни страхотни професионалисти! Този огромен труд, който Вие свършихте през последните дни и продължавате да полагате, наистина е нещото, което движи системата напред и показва нашата грижа и любов към децата. Благодаря Ви!

Директорът Таня Иванчева отправи и послание към родителите: да вярват на своите учители, да бъдат добронамерени, да имат търпение. "Въвеждането на дистанционното обучение и огромно предизвикателство. Ние ще се справим, защото трудът, който се полага е огромен, но той е подплатен и с волята и любовта ни - към децата, към професията, съзнавайки важността на делото и мисията, които следва българският учител. COVID 19 е изпитание, което ни прави по-добри, по-задружни и по-човечни. Примерите в подкрепа на това са изключително много", каза в заключение г-жа Иванчева.

<редактор: Иван Върбанов>
Сподели

Коментари

Уебсайт в Alle.bg