online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

Синдикатът на българските учители присъди на Таня Иванчева приза “Директор на годината - 2018”

10 Януари 2019г.

Синдикатът на българските учители присъди на  Таня Иванчева приза “Директор на годината - 2018”

Автор: Иван Върбанов

Дванадесетият национален конкурс “Най-добър социален партньор” на Синдиката на българските учители определи г-жа Таня Иванчева за “Директор на годината - 2018”.

Шефката на столичното 55-то училище “Петко Каравелов”, която е с над 20-годишен стаж в професията, бе удостоена с приза заради високия си принос в развитието на социалното сътрудничество с учителския синдикат, оглавяван от Янка Такева.

“Радвам се на високата оценка на Синдиката на българските учители. Първостепенна грижа за мен са моят екип - учителите на 55-то училище. Те са тези, които със своя професионализъм поставят нашето училище в призовите места в София с високите резултати на нашите над 1200 възпитаници. Те дават знанията на децата и са хората, които изнасят цялата тежест на образователната система”, коментира Таня Иванчева.  

Директорът на 55 СУ “Петко Каравелов” посочи със задоволство, че още от месец септември т.г. е бил въведен новият Колективен трудов договор, който влиза в сила от 1 януари 2019 г. Сред новите придобивки са например повишаването на изплащането на професионална квалификационна степен; лекторският час, който е извънреден за учителите; за класно ръководство; за работа със деца със СОП и др.

“Ние не само сме постигнали посочените трудови възнаграждения, а сме значително над тях”, заяви Таня Иванчева.

“Винаги съм искала да работя с деца и да бъда учител. Това съм завършила - начална педагогика с чужд език. Това е моята сбъдната детска мечта и цял живот ще си остана учител”, откровено разказва г-жа Иванчева. “Сега, като директор, децата много ми липсват! Липсва ми пряката работа и контактът с тях. Но пък сега работя за тях по друг начин. Призванието ни се състои в това - да се грижим, да отдаваме цялата си любов и сърце на своите ученици, да имаме повече деца от нашите собствени.”

Ключът към тайната да бъдеш успешен учител според Таня Иванчева се крие в това да бъдеш истински, откровен, честен и отдаден в професията и общуването си с учениците. “Освен да си искрен с децата, трябва и да ги обичаш - безусловно! Да ги обичаш такива, каквито са! Учителят трябва да има голямо сърце и да дарява цялата си любов на своите възпитаници!”, казва отличената директорка, която в своята мениджърска дейност е изключително волева при отстояването и успешното постигане на поставените цели.

Изминаващата година за директорката на 55 СУ “Петко Каравелов”, която е докторант в катедра “Публична администрация” в СУ “Св. Климент Охридски”, е повече от успешна. Само след броени дни ще бъде открит плувният басейн на училището. Така школото става едно от седемте в столицата със самостоятелна действаща плувна база, изцяло реновирана, която по думите на г-жа Иванчева ще бъде най- модерната в гр. София. Сред постиженията е и откриването на новия профил “Софтуерни и хардуерни науки. Информационна сигурност”, предназначен за учениците от 8-и клас, който е иновативен и отговаря на съвременното търсене на пазара на труда, даващ възможност за директно внедряване на кадри.

“Бих искала да благодаря за финансовата подкрепа при реализацията на басейна на проект “Красива България” и съфинансирането от Столична Община. Благодарна съм за личната ангажираност и съпричастност на кмета на район “Студентски” - г-н Димитър Дилчев”, подчерта Таня Иванчева.

Идната 2019-та година ще бъде юбилейна за 55 СУ “Петко Каравелов” - навършват се 140 години от основаването му.

В навечерието на празника директорката Таня Иванчева си пожелава още по-високи резултати на своите ученици и  нови подобрения на материалната база. Признава, че управляваното от нея училище е едно от най-бързо променящите се в тази насока. “Все пак искам да го видя като още по-модерно, иновативно, динамично училище, което да отговаря на нуждите на учениците, които обучаваме в момента!”.

По отношение на най-смелите представи и очаквания за ученика на бъдещето и развитието на българското училище в новата дигитална епоха г-жа Иванчева обобщава своето виждане така: “Нуждите на децата, животът и технологиите се променят и развиват с високи скорости и всичко се преплита. Ние трябва  да можем да отговорим адекватно на това свръх развитие, на новите потребности на учениците си. Аз си представям ученика на бъдещето като един много любознателен млад човек, който постоянно иска да се усъвършенства, който носи доброто в себе си и иска да бъде един достоен член на обществото. Но, винаги и във всичко трябва да влага сърце и любов.”

Поредица от събития ще трасират цялата юбилейна 2019-та година, които са посветени на 140-годишнината на училището. Освен ежегодната кампания против агресията в училище са планирани още нови инициативи посветени на възрожденските учители основали 55.СУ. Тържественият концерт ще се състои на 21-ви март в зала 1 на НДК. Събитието ще събере на едно място огромното семейство на 55 СУ “Петко Каравелов” от минали и настоящи учители, ученици и родители, част от  140-годишната история на школото до днес. 

Предколедното и предновогодишно пожелание на г-жа Таня Иванчева е спонтанно и сърдечно, каквато е и самата тя: “Пожелавам здраве, щастлива и успешна Нова година на всички! И най-важното: Не спирайте да търсите новото и да се усъвършенствате непрестанно!”

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg