online media | онлайн медия
The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер ®

КМЕТЪТ НА СОФИЯ УДОСТОИ С ГРАМОТА ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС ДИРЕКТОРА НА 55 СУ ТАНЯ ИВАНЧЕВА

31 Октомври 2020г.
КМЕТЪТ НА СОФИЯ УДОСТОИ С ГРАМОТА ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС ДИРЕКТОРА НА 55 СУ ТАНЯ ИВАНЧЕВА
Нюз БГ Репортер
София, 31.10.2020 г.

Грамота за заслуги към Столична община получи директорът на 55 СУ "П.Каравелов" - Таня Иванчева. 
Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова присъди наградата на  г-жа Иванчева за постигнати високи резултати и цялостен принос в областта на училищното образование. 

Директорът на 55 СУ Таня Иванчева бе сред водещите специалисти в образователната система, които работиха денонощно и упорито, за да бъде намерено най-бързото и адекватно решение на проблемите, породени от КОВИД 19. Екипът й работеше денонощно, в партньорство с родителите и експертите от други институции, за да се намери най-адекватният и професионален отговор на пандемичните предизвикателства в училищното обучение. 

Нейно верую е, че дистанционното обучение е нещо, което ще  бъде развивано и надграждаме във времето. "Не спираме да търсим нови варианти, не спираме да използваме нови ресурси. Нашето обучение ще става все по-качествено с всеки изминат ден", казва Иванчева. По думите й образователната система прави огромни крачки напред, развива се с бързи темпове в новите условия. Но, най - важното е любовта към децата и отговорността към делото и мисията на учителската професия. "Новото поколение е на "ти" с електронните устройства и комуникацията в дигитална среда. Бъдещето идва чрез тяхната нова сетивност и умението им да са част от цифровата матрична  епоха. Така че точно сега, а и заради екстремните обстоятелства, е точният момент за скока, който правим всички ние в системата на образованието", коментира директорката на 55 СУ.

Ръководеното от нея училище бе буквално първото, което се сблъска с КОВИД 19. Умелият мениджър се доказва именно в условия на кризи. Таня Иванчева успя да се справи оперативно и успешно със ситуацията, работейки в синхрон със здравните власти, при стриктно спазване на всички указания за мерки, но и взимайки важното управленско решение: да гарантира безопасността на ученици и учители, като отдели финансов ресурс за задължително тестване на целия педагогически и административен екип на 55 СУ "П.Каравелов". Общественият съвет и родителското настоятелство подкрепиха всички действия и усилия на директорката Иванчева с благодарност.

Да припомним, че шефката на столичното школо Таня Иванчева, която е с над 20-годишен стаж в системата, бе удостоена от Синдиката на българските учители с приза "Директор на годината - 2018". Възпитаниците на 55 СУ "П.Каравелов" са близо 1500, а персоналът - 130 души. 

Таня Иванчева е докторант в катедра "Публична администрация" в СУ "Св. Климент Охридски". 55 СУ, което през 2019-та година отпразнува своята 140-годишнина, стана едно от седемте в столицата със самостоятелна действаща плувна база, изцяло реновирана, най - модерната в София. Сред постиженията на софийското елитно училище е и откриването на новия профил "Софтуерни и хардуерни науки. Информационна сигурност", предназначен за учениците от 8-и клас, който е иновативен и отговаря на съвременното търсене на пазара на труда, даващ възможност за директно внедряване на кадри.

По актуалната тема за това кога да бъде въвеждано дистанционно обучение във всяко едно школа, на фона на мнението, че всеки директор има свободата да вземе решение, Таня Иванчева изрази позицията си така: 

“Лично аз смятам, че това е едно разумно решение, тъй като всеки един директор познава спецификата на своето училище, познава заболеваемостта на учителите, на учениците. Така че е нормално това предложение да излезе от страна на училището и училищния директор. Респективно то следва да бъде одобрено от министъра на образованието. Следим нивата на заболеваемостта - сред учениците и преподавателите. Нямаме никакви причини да не предприемем тази крачка (дистанционно обучение - бел. ред.), но ще го направим, когато това се наложи.”

Eкипът на Нюз БГ Репортер честити наградата на Таня Иванчева и й пожелава все така да продължава упорито, компетентно и професионално да бъде след успешните ръководители и лидерите в образователната система на България.
КМЕТЪТ НА СОФИЯ УДОСТОИ С ГРАМОТА ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС ДИРЕКТОРА НА 55 СУ ТАНЯ ИВАНЧЕВА
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg